Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε στο πρώτο ημίωρο του αγώνα όταν οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και εκμεταλλεύτηκαν κατά τον καλύτερο τρόπο την νωθρότητα που έδειξαν οι γηπεδούχοι αλλά και τις κτυπητές τους αμυντικές αδυναμίες ειδικά στο α” μέρος. Μάλιστα στην επανάληψη η ομάδα του βαγγέλη Λέντα κατόρθωσε να διαχειριστεί πολύ καλά τα δυο τέρματα που πέτυχε στο α” ημίχρονο κι έτσι έφυγε από το Δίστομο με μια δίκαιη νίκη που πανηγυρίστηκε δεόντως…
Οι γηπεδούχοι τα έχασαν όλα στο πρώτο ημίωρο. Παρουσιάστηκαν νωχελικοί και δεν δικαιολόγησαν τις τελευταίες καλές τους εμφανίσεις ενώ υπέπεσαν σε πολλά αμυντικά λάθη που στοίχισαν. Βέβαια με την πάροδο του χρόνου «ξύπνησαν» και ίσως το δεύτερο ημίχρονο να ήταν διαφορετικό αν μέτραγε το γκολ που πέτυχε ο Χρήστος Πλακίδας στην εκπνοή του πρώτου μέρους αφού ακυρώθηκε κακώς ως οφ” σάϊντ από τον βοηθό Γιώργο Λέτσα ενώ λίγο πιο πριν είχαν και δοκάρι.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ανέβασαν κάπως στροφές αλλά επιθετικά δεν
Διαμαρτυρήθηκε ο Χρήστος Πλακίδας για το γκολ που του... "στέρησαν"
Διαμαρτυρήθηκε ο Χρήστος Πλακίδας για το γκολ που του… «στέρησαν»
μπορούσαν να βρουν τις κατάλληλες λύσεις εγκλωβισμένοι από την πολύ καλή αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων οι οποίοι και αυτοί στην επανάληψη δεν έμειναν μόνο αμυντικά αλλά αναστάτωσαν αρκετές φορές την άμυνα των γηπεδούχων έχοντας και δοκάρι. Σε αυτό το διάστημα ίσως οι γηπεδούχοι να δικαιούταν κι ένα πενάλτι που δεν έδωσε ο διαιτητής Στέφανος Ξηρογιάννης πέντε λεπτά πριν το τέλος.
Πάντως σε γενικές γραμμές η νίκη της ομάδας των Άσπρων Σπιτιών Αντίκυρας κρίνεταια δίκαιη αφού έδειξε οτι την ήθελε περισσότερο έχοντας τα στοιχεία εκείνα που δεν έδειξαν από την αρχή οι γηπεδούχοι. Θέληση, ποιότητα, πάθος και μαχητικότητα…
Στο 11* ξεκίνησε η φάση που άνοιξε το σκορ. Ο Αβράμπος μη βλέποντας την έξοδο του Χότζα γύρισε με το κεφάλι τη μπάλα πίσω. Την τελευταία στιγμή όμως ο γκολκίπερ των γηπεδούχων με υπερένταση πρόλαβε πάνω στη γραμμή κι έδιωξε σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτελέστηκε και ο Παπαδήμος ακάλυπτος και από την μικρή περιοχή με ανάποδο ψαλλιδάκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.
Στο 26* ο κορυφαίος του γηπέδου Θάνου βγήκε δεξιά στην πλάτη των αμυντικών και με ψύχραιμο πλασέ έστειλ τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Χότζα κάνοντας το 0-2.
Πριν το 0-1 και στο 2* ο Χότζα μπλόκαρε το επικίνδυνο σουτ του Πολυτάρχου και πριν το 0-2 στο 23* πάλι ο Χότζα με εκπληκτική προσπάθεια έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ από το σουτ του Θάνου. Ενώ στο 19* σε σέντρα του Νικολάου ο Κοτσιλής έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Δημητρά.
Στο 33* ο Χρήστος Πλακίδας από πλάγια έκανε το σουτ αλλά η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι και στο 39* σε κόρνερ του Μαχαίρα ο Κοτσιλής εξ επαφής έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Δημητράς απέκρουσε σωτήρια.
Στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Χρήστος Πλακίδας από κοντά πέτυχε γκολ που όμως του το «στέρησε» κακώς ο βοηθός σηκώνοντας το σημαιάκι για οφ” σάϊντ.
Στην επανάληψη είχαμε εκατέρωθεν φάσεις με κορυφαία το δοκάρι του Θάνου στο 82* ενώ στο 85* ο διαιτητής Ξηρογιάννης «αρνήθηκε» το πέναλτι στην ανατροπή του Πλακίδα.
Τραυματίας αποχώρησε ο Αντώνης Παπαδήμος
Τραυματίας αποχώρησε ο Αντώνης Παπαδήμος
Ο Θάνου των φιλοξενούμενων ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Χότζα, Γαμβρίλης, Μαχαίρας, Πλακίδας Μ. (Αμβρ.) και οι Δημητράς, Γιαχρίτσης, Πολυτάρχος, Ιωάννου (Ένωση). Εκπληκτική ήταν και η εμφάνιση του Παπαδήμου στο α” μέρος αλλά ατύχησε αφού αποχώρησε τραυματίας (κτύπησε στο κεφάλι και του τοποθετήθηκαν 4 ράμματα).
OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟ Στέφανος Ξηρογιάννης ελέγχεται για το πέναλτι που δεν έδωσε ενώ ο α” βοηθός Γιώργος Λέτσας ελέγχεται για το ακυρωθέν γκολ. Σταθερή η παρουσία του β” βοηθού Κουμάκη.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑμβρυσσέας (Γιάννης Πούλος): Χότζα, Γκουλής (40* Γαμβρίλης), Στεργίου, Μαχαίρας, Αβράμπος, Φιλίππου, Πλακίδας Μ., Μπαλντάς, Κοτσιλής, Νικολάου, Πλακίδας Χ.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAΈνωση (Βαγγέλης Λέντας): Δημητράς Χ., Χατζηλάμπρος, Παπαδήμος (45+ λ.τ. Αντάμης), Καλύβας, Καραμπέτσος, Ιωάννου, Λαζάρου (88* Πάστρας), Γιαχρίτσης, Πολυτάρχος (90* Κάντο), Κοντογόνης, Θάνου.