Με τον… αέρα του πρωταθλητή πέρασε ο Αμβρυσσέας μέσα από τα Άρμα «συμπαρσύροντας» με 3-0 και τον πολύ καλό Αρματηλάτη με το γνωστό σύνθημα «νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές» να ακούγεται από τους φανατικούς οπαδούς της ομάδας του Διστόμου που ακολούθησαν την αποστολή στο Άρμα.
Αν και δεν το δείχνει το τελικό σκορ,  ο πρωτοπόρος  πέρασε δια ‘’πυρός και σιδήρου’’ μέσα από την πολύ σκληρή έδρα του Αρματηλάτη με σκορ 0-3.
Οι πρωτοπόροι του Άγγελου Κυριάκου, έκαναν το ΄΄11 στα 11’’ , έχουν την καλύτερη επίθεση αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα και αν καταφέρουν την επόμενη εβδομάδα να ξεπεράσουν και την αντίσταση στο εντός έδρας ματς με τον Παρνασσό στο Δίστομο , τότε θα είναι το ακλόνητο φαβορί για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική.
Από την άλλη,  η ομάδα του Γιώργου Αγγέλου έδειξε πολύ δυνατή, με καλή φυσική κατάσταση και οργάνωση μέσα στον αγωνιστικό χώρο, και αν πήγαινε με το 0-0 στα αποδυτήρια στο ημίχρονο ,  θα διεκδικούσε έντονα τις όποιες πιθανότητες της αναλογούσαν για να κάνει τη ζημιά στους πρωτοπόρους .
Το  παιγνίδι, δεν διεκδικεί πολλές δάφνες ποιότητας αφού το κυρίαρχο στοιχείο ήταν το πολύ τρέξιμο των δύο ομάδων και η πολύ μεγάλη δύναμη στις προσωπικές μονομαχίες.
Οι πρωτοπόροι , πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων από την αρχή  , αλλά οι παίκτες του Αρματηλάτη που αμύνονταν καλά στο μισό γήπεδο ,  ήταν αυτοί που έκαναν τια φάσεις στην αρχή παίζοντας στην κόντρα επίθεση.
Στο 17’ σε αλλαγή παιγνιδιού του Παπακωνσταντίνου ο Τριανταφύλλου από πλάγια δεξιά έπιασε ένα πολύ δυνατό βολέ που έφυγε ψηλά άουτ .
Στο 26’ οι γηπεδούχοι καρδιοχτύπησαν ξανά τους πρωτοπόρους , όταν συνδυάστηκαν οι Τσουμάνης και Γκίτσι , η μπάλα έφτασε στον Τσοπανέλη που το πλασέ του από πλάγια αριστερά , έφυγε σύρριζα άουτ από την αντίπαλη εστία.
Στο 31’ σουτ του Χ. Πλακίδα έφυγε ψηλά άουτ .
Και φτάσαμε στη φάση του 41’ που ο Γεωργουσόπουλος σέντραρε από πλάγια δεξιά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γκίτσι , και την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Γεωργουσόπουλος κάνοντας το 0-1 σε ένα πολύ κομβικό σημείο του παιγνιδιού .
Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν πολύ έντονα σε αυτήν τη φάση, καθώς θεώρησαν ότι η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γκίτσι,  αλλά εκτός της μεγάλης περιοχής.
Στο β΄  μέρος το παιγνίδι είχε το ίδιο μοτίβο , αλλά στο 63’ σε μπαλιά του Γούλα ο Γεωργουσόπουλος έφυγε στον κενό χώρο από δεξιά , έδωσε παράλληλη ασίστ στον Χ. Πλακίδα και ο τελευταίος από κοντά έκανε το 0-2.
Και το γκολ αυτό ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών των γηπεδούχων προς τον διαιτητή Αλαφογιάννη , αφού θεώρησαν ότι ο Γεωργουσόπουλος πήρε την μπάλα σε εμφανή θέση οφσάιντ.
Μέσα στο γενικό ‘’χαμό’’ ,  που έγινε, ο διαιτητής Αλαφογιάννης έδειξε στον Καναρή των γηπεδούχων τη 2η κίτρινη κάρτα  για έντονη διαμαρτυρία στο βοηθό Κορακιανίτη,  με συνέπεια ο Αρματηλάτης να έχει πολύ δύσκολο έργο στο υπόλοιπο του ματς , άσχετα αν και με δέκα παίκτες ο Τσοπανέλης στο 70’ με σουτ και ο Τσουμάνης στο 75’ με  κεφαλιά είχαν πολύ καλές φάσεις για να ξαναβάλουν την ομάδα τους στο παιγνίδι .
Ο Κραβαρίτης στο 79’ έκανε το 3-0 τελειώνοντας οριστικά το παιγνίδι με ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους Διστομίτες.
Στο 86’ ωραίο φάουλ του Τσοπανέλη έφυγε λίγο άουτ .
Το παιγνίδι είχε γενικά υπέρμετρη δύναμη και πάθος, διακοπές,πολλά νεύρα , κάποια στιγμή πήγε να ξεφύγει από τα όρια του σκληρού , ευτυχώς όμως βρέθηκαν οι ισορροπίες από τους παίκτες και των δύο ομάδων και έτσι  τελείωσε ομαλά .
Από τους νικητές κορυφαίοι ήταν οι  Πλακίδας Χ, Κραβαρίτης, Αβράμπος και Γούλας, και από τους γηπεδούχους οι   Κατσέλης, Τριανταφύλλου, Τσοπανέλης και Καπέλιος .