share on facebook

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Ο «βασιλιάς» στο… θρόνο του. Ο Αμβρυσσέας 2-1 και 5 στα 5 !!!!!!!!!!!!

ΣτΣτο μεγάλο ντέρμπι κορυφής ο Αμβρυσσέας κέρδισε 2-1 τον Κιθαιρώνα και απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής μετά την 5η αγωνιστική. Ο Παρνασσός πέρασε στη δεύτερη θέση κερδίζοντας μέσα στο Μαυρομμάτι όπως και το Ύπατο που πέρασε από το Δήλεσι.

Τις πρώτες τους νίκες πέτυχαν Δάφνη, Απόλλωνας και Ολυμπιάδα…



Μόνος στην κορυφή ο Αμβρυσσέας

Α’ Κατηγορία
5η αγωνιστική
Απόλλων Ακρ.- Ένωση 3-2
Δάφνη – ΠΑΟΚ 1-0
Αμβρυσσέας – Κιθαιρώνας 2-1
Μαυρομμάτι – Παρνασσός 0-3
Δήλεσι – Ύπατο 0-2
Παμβαγιακός – Ολυμπιάδα 0-2
Αναγέννηση Σχ. – Αρματηλάτης 3-1

Η Βαθμολογία
(σε 5 αγώνες)

Αμβρυσσέας————17–3——15
———————————————————
Παρνασσός————-17-1——–13
Κιθαιρώνας————–14-3——-12
Ύπατο——————-11-5——–12
Αναγέννηση Σχ.——-8-6———-10
Αρματηλάτης———–5-7———–7
Ένωση——————8-8———–6
Δήλεσι—————––4-5———–6
ΠΑΟΚ——————–3-9——–—6
Ολυμπιάδα————-5-8——— -4
Δάφνη——————-3-7———-4
Απόλλων Ακρ.———5-17———4
————————————————
Μαυρομμάτι————4-13———2
———————————————–
Παμβαγιακός———-1-13——––0

6η αγωνιστική
Ένωση – Αμβρυσσέας
Παρνασσός – Αναγέννηση Σχ.
Κιθαιρώνας – Δήλεσι
Ολυμπιάδα – Απόλλων Ακρ
Αρματηλάτης -Ύπατο
Δάφνη – Παμβαγιακός
ΠΑΟΚ – Μαυρομμάτι

Στο καλύτερο ίσως φετινό παιχνίδι του πρωταθλήματος ο Αμβρυσσέας κατάφερε να κερδίσει τον Κιθαιρώνα 2-1 στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής και να περάσει μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έχοντας και το απόλυτο στις πέντε πρώτες αγωνιστικές.

Ο αγώνας ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι με το πλούσιο θέαμα και το καλό ποδόσφαιρο που πρόσφεραν οι δυο ομάδες σε όσους βρέθηκαν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι και δεν ήταν και λίγοι παρά τις διαφαινόμενες άσχημες καιρικές συνθήκες που ωστόσο δεν «φάνηκαν» και εκτός από ένα ψιλόβροχο ο καιρός στάθηκε και αυτός «αρωγός» στο να παιχτεί ένα μεγάλο ντέρμπι.

Και ως ντέρμπι δεν θα μπορούσε να μην έχει και εκείνα τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν. Δύναμη, πάθος, ένταση αλλά και γκρίνιες και διαμαρτυρίες χωρίς όμως να ξεφύγουμε από τα αθλητικά πλαίσια που ορίζουν εθιμοτυπικά ένα τέτοιο ντέρμπι.





Υψηλού επιπέδου τακτική από τους δυο προπονητές Άγγελο Κυριάκο και Σωτήρη Παπαναστασίου

Η ουσία πάντως είναι ότι και οι δυο αντίπαλοι πρόσφεραν απλόχερα ότι καλύτερο διέθεταν και δικαιολόγησαν κατά τον καλύτερο τρόπο ότι θα είναι πρωταγωνιστές μέχρι το τέλος. Την ποιότητα που έβγαλαν μέσα στο γήπεδο, την αγωνιστική τους συμπεριφορά αλλά και την τακτική στον αγωνιστικό χώρο δύσκολα τη συναντάς ακόμα και σε ομάδες ανώτερης κατηγορίας. Και δυο ομάδες έδειξαν ότι διαθέτουν όλα εκείνα τα εχέγγυα για να κερδίσουν η κάθε μια από την πλευρά της την άνοδο…



Οι γηπεδούχοι του Άγγελου Κυριάκου δείχνουν ώριμοι όσο ποτέ άλλοτε για να κάνουν φέτος το όνειρο πραγματικότητα. Με σοβαρότητα, πειθαρχία και άριστη τακτική αντιμετώπισαν μια πολύ καλή ομάδα και την έριξαν στο καναβάτσο δείχνοντας ότι έχουν πλέον τη στόφα του πρωταθλητή…



Από την άλλη πλευρά και ο Κιθαιρώνας με την αγωνιστική του παρουσία έδειξε ότι είναι έτοιμος όσο ποτέ άλλοτε να πάρει ένα πρωτάθλημα. Εκείνο που εντυπωσίασε ήταν το γεγονός ότι ομάδα του Καπαρελλίου πήγε στο Δίστομο όχι απλά να μην χάσει αλλά για να «κτυπήσει» στα ίδια το παιχνίδι. Κι αυτό δείχνει στόφα μεγάλη ομάδας τουλάχιστον τη φετινή χρονιά.

ΟΙ διαμαρτυρίες…



Δυο ήταν οι φάσεις που «ξεσήκωσαν» τις διαμαρτυρίες γηπεδούχων και φιλοξενούμενων. Πρώτη η ομάδα του Κιθαιρώνα ζήτησε πέναλτι όταν ο Μπατσούλης ανατράπηκε από τον Κώτσου με τον διαιτητή Χρήστο Θάνο να αφήνει να εξελιχθεί η φάση. Οι γηπεδούχοι με τη σειρά τους διαμαρτυρήθηκαν και αυτοί για πέναλτι όταν ο Σεχάϊ δείχνει να ανατρέπει τον Κόκα αλλά και πάλι ο διαιτητής αφήνει να συνεχισθεί ο αγώνας.

Η αποβολή

Η φάση ουσιαστικά που μπορεί να έκρινε και το ντέρμπι έγινε στο 60*. Τότε ο Χρυσικός αντίκρυσε δίκαια την δεύτερη κίτρινη κάρτα παίρνοντας την άγουσα για τα αποδυτήρια κι έτσι ο Κιθαιρώνας στο πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού και για μισή ώρα έπαιξε με αριθμητικό μειονέκτημα.

Γκολ για… όσκαρ



Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 25* με ένα γκολ που ίσως είναι το καλύτερο του πρωταθλήματος. Ο Κώστας Μπότσης από 30 μέτρα έπιασε ένα φοβερό σουτ κι έστειλε τη μπάλα με απίστευτη ταχύτητα να «καρφωθεί» στο αριστερό παραθυράκι και στα δίχτυα κάνοντας έτσι το 1-0. Ένα απίστευτο γκολ που όταν το βλέπεις σε μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια σηκώνεσαι και το χειροκροτάς.

Η ισοφάριση



Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω, πίεσαν και στο 38* δικαιώθηκαν. Ο Μπατσούλης λίγο έξω από την περιοχή και στο ημικύκλιο έπιασε ένα καλό σουτ, η μπάλα ξεγέλασε και τον Τσίμα και κατέληξε στην δεξιά πλευρά των διχτυών και το 1-1 ήταν γεγονός.

Μίλησε ο Μάριος,,,

Στο 71* ήρθε η σειρά του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος. Σε μια κάθετη μπαλιά ο Μάριος Πλακίδας από τα πλάγια βγήκε στην πλάτη των αμυντικών και απέναντι από τον Γερογιάννη έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα απ’ όλους. Πλάσαρε πάνω από τον γκολκίπερ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Το ένατο προσωπικό γκολ του Πλακίδα στο φετινό πρωτάθλημα έμελλε να δώσει και τη μεγάλη νίκη (2-1) στην ομάδα του Αμβρυσσέα.

Η διαιτησία



Ο Χρήστος Θάνος «άντεξε» την πίεση και προσπάθησε να «μοιράσει» το καρπούζι. Σε γενικές γραμμές κράτησε τις ισορροπίες αλλά σε ένα τέτοιο ντέρμπι επιτρέπονται και τα ανθρώπινα λάθη. Ίσως να ελέγχεται για τις δυο περιπτώσεις πέναλτι αλλά ήταν κοντά στις φάσεις και αυτό μετράει στην προσωπική του άποψη. Καλά στάθηκαν και οι Τέντζος, Καμαριώτης.

Επιπλέον αναλυτική παρουσίαση του αγώνα την Δευτέρα στα ΝΕΑ της Βοιωτίας

Τον αγώνα παρακολούθησε και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας Κώστας Νίκας (στη φώτο με τον Μπάμπη Κουτσοδήμο)

Είκοσι γκολ σημειώθηκαν την 5η αγωνιστική. Δόθηκαν τρεις κόκκινες κάρτες και ένα πέναλτι που ήταν εύστοχο.

Το φιλμ της 5ης αγωνιστικής

ΑΝΑΓΕΝΗΣΗ – ΑΡΜΑΤΗΛΑΤΗΣ 3-1
Σκόρερς: 21* Λασκαρίδης, 33* Βυλλιώτης, 45* (πεν.) Ανυφαντής – 82* Λίγκος
Διαιτητής: Βασιληάς
Βοηθοί: Κορακιανίτης – Αλαφογιάννης Λ.

ΑΝΑΓ. ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ: Κουτρούμπας, Κολώνιας (61* Κίσσας Ν.), Χρήστου (65’ Νονάη), Λαλιώτης, Κίσσας Γ., Λασκαρίδης, Κόκκαλης, Μπινιάκος, Βυλλιώτης , Ανυφαντής, Δάσκος
ΑΡΜΑΤΗΛΑΤΗΣ: Τριανταφύλλου, Φλώτσιος , Ζαπουνίδης (70’ Σταματίου), Τσουμάνης, Κατσέλης Σ. (64* Παύλου), Καπέλιος, Τριανταφύλλου Β,, Καναρής, Λίγκος, Τσοπανέλης , Αλεξάκης.

ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙ – ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ 0-3
Σκόρερς: 29*, 47* Μαρτιναίος, 72* Γιαχρίτσης
Κόκκινη: 85* Πέρβελης
Διαιτητής: Μιχαηλίδης
Βοηθοί: Χατζής – Κολυμπίρης

ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙ: Βασιλείου , Καλαντζής, Λάμπρου Π. (80* Δήμου Π.), Στοιχειός Α., Δρίτσουλας Μ., Λάμπρου Β., Ψαλλίδας, Πανούσης (89* Δήμου Θ.), Τσότα, Δρίτσουλας Ι. (56* Τοπτσίου), Στοιχειός Σ.
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ: Δημητράς Χ., Καράι, Μίχος, Τσώνης, Κουρελής (78* Καραμπελούσης), Γούλας, Καλλέργης Ε., Ζαχαρόπουλος, Καλλέργης Α.(37’ Γιαχρίτσης), Μαρτιναίος, Τζίκας (78’ Πέρβελης).

ΑΠΟΛΛΩΝ – ΕΝΩΣΗ 3-2
Σκόρερς: 30*, 57* Καραλίου, 41* Ρουπάκας – 79* Δαμπάνης, 85* Βασιλείου
Κόκκινη: 90* Σοφός
Διαιτητής: Γεωργαντάς
Βοηθοί: Σοφός Ν. – Δελής Λ.

ΑΚΡΑΙΦΝΙΟ: Νίκας, Καλαμάτας, Παυλιώτης, Ζιάκας, Μάρας, Ρουπάκας, Μπεθάνης Θ., Σοφός, Καραλλίου, Ταμπαθάνης, Τερόλλι
ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ: Δημητράς Θ., Βασιλείου, Αντάμης, Βεκίλης (46’ Νικολάου), Καραμπέτσος Δ. (46* Γερακιός), Ιωάννου (46* Πλάντζος), Πολυτάρχος , Μετικάνος, Δαμπάνης, Κοντογόννης, Τσούρας

ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ – ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ 2-1
Σκόρερς: 25* Μπότσης, 71* Πλακίδας Μ. – 38* Μπατσούλης
Κόκκινη: 60* Χρυσικός
Διαιτητής: Θάνος
Βοηθοί: Τέντζος – Καμαριώτης

ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ: Τσίμας, Μπότσης, Γούλας, Αβράμπος, Κώτσου, Ταμάμης (62′ Μπαλντάς), Γεωργουσόπουλος (76* Μαχαίρας), Κραβαρίτης (69′ Κυπραίος), Πλακίδας Μ., Κόκα , Βλάχος
ΚΑΠΑΡΕΛΛΙ: Γερογιάννης, Σκουρτανιώτης (83* Σταμέλος), Σεχάι, Κουκούλας, Τσέλλος, Παπαθανασίου , Κώνστας (65’ Κοτσίφης), Χρυσικός, Φιλιππίδης, Μπατσούλης , Παπαναστασίου (76’ Ντελής)

ΔΑΦΝΗ – ΠΑΟΚ 1-0
Σκόρερς: 15* Κουτσοδήμος Δ.
Διαιτητής: Τσακανίκας
Βοηθοί: Φωτιάδης – Κώνστας

ΔΑΦΝΗ: Χιλά, Βόλης (56’ Κουτσοδήμος Μ.), Σταμέλος, Κουτσοδήμος Κ., Κουτσοδήμος Π., Κουτσοδήμος Δ.(70* Λεχρής), Στεφανίδης, Μακρυπούλιας (80* Μανόπουλος), Γκίτσι, Σακόβ,
ΚΥΡΙΑΚΙ: Γκώνιας Φ., Κατσούλης Π., Μπαμπάς, Καράντζαλης, Αγγέλου Σ., Λιάκος Σ., Τσούρας (83’ Καραλής Χ.), Λαζάρου, Λιάκος Χ., Λάμπρου, Αγγέλου Ε.

ΔΗΛΕΣΙ – ΥΠΑΤΟ 0-2
Σκόρερς: 60* Καντού, 70* Ζαφειρόπουλος
Διαιτητής: Φλώτσιος Θ.
Βοηθοί: Παγούρας – Σκύνδρης

ΔΗΛΕΣΙ: Μίγγιρης, Μπούτουζα, Αρκουλής, Λάττας, Κωφός, Σουβατζής (73’ Μέρμηγκας), Ζαπαντης (55* Βελώνης), Αλεξανδρής Α., Τζώρος, Ρεσβάνης, Αλεξανδρής Δ. (73* Τσαγκαράκης)
ΥΠΑΤΟ: Κωνσταντινόπουλος, Στάθης, Μπαρκώσης, Ζαχαριάς, Καράλης, Καραμπετιάν, Πλάκου (66* Μάνης), Μακρής (80* Μεμινάϊ), Ραχούτης, Καντού, Ζαφειρόπουλος (87* Τζότζολης)

ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 0-2
Σκόρερς: 67* Δημητριάδης, 80* Μαλέρδος
Διαιτητής: Θεοχάρης
Βοηθοί: Παπαγεωργίου – Μυλωνάκης



ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ: Τσώτσης, Τσέλλος (65’ Σταμέλος), Παναγιώτου (82* Παυλιώτης), Τζώνης,, Χαροκόπος, Κυμπεζής, Μερκούρης, Μπαλωμένος, Κυπραίος, Λούλος, Κόλλιας
ΟΙΝΟΦΥΤΑ: Σγουρός, Τερζίου, Κοτρώτσιος, Παπαδόπουλος, Καραθανάσης, Τσώκος, Λυμπέρης, Μπούρας, Δημητριάδης (83’ Ίσσαρης), Μαλέρδος, Κονιαβίτης (88* Στατήρας)

Αρκετοί παίκτες αλλά και προπονητές διακρίθηκαν στην 5η αγωνιστική βοηθώντας με κάθε τρόπο τις ομάδες τους. Το stereasports και τα ΝΕΑ της Βοιωτίας σας παρουσιάζουν τον καλύτερο προπονητή και την καλύτερη ενδεκάδα της 5ης αγωνιστικής με τον τεχνικό και τους 11 παίκτες να έχουν ένα κλικ παραπάνω από τους υπόλοιπους.

Ο προπονητής


Εδώ θα κάνουμε μια
διαφοροποίηση και θα δώσουμε τον τίτλο τόσο στον Άγγελο Κυριάκο όσο και στον Σωτήρη Παπαναστασίου που έδωσαν τα… ρέστα τους στο μεγάλο ντέρμπι της Βοιωτίας. Εκτός του ότι δίδαξαν ποδοσφαιρική τακτική δίδαξαν επιπλέον και οι δυο τους ποδοσφαιρικό πολιτισμό κρατώντας το ντέρμπι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο με ήθος και απαράμιλλη συμπεριφορά απέναντι προς όλους κοιτάζοντας ο καθένας την ομάδα του μέσα στον αγωνιστικό χώρο και φυσικά αυτό μετέδωσαν και στους παίκτες τους. Με όλα αυτά δικαιολόγησαν το γεγονός ότι είναι δυο από τους καλύτερους προπονητές στη Βοιωτία και σίγουρα τα τοπικά πρωταθλήματα τους… αδικούν





Η ομάδα της 5ης αγωνιστικής



1. Δημητράς Χρ. (Παρνασσός)
2. Μπότσης (Αμβρυσσέας)
3. Χρήστου (Αναγέννηση)
4. Αβράμπος (Αμβρυσσέας)
5. Τσέλλος (Κιθαιρώνας)
6. Παπαθανασίου (Κιθαιρώνας)
7. Πλακίδας Μάριος (Αμβρυσσέας)
8. Ζαχαριάς (Ύπατο)
9. Καραλίου (Απόλλων)
10.Μαρτιναίος (Παρνασσός)
11.Μπατσούλης (Κιθαιρώνας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου