Με πρωταγωνιστή, ηγέτη και σκόρερ τον Μπέκα ο Αμβρυσσέας πέρασε «αέρας» από τα Βάγια κερδίζοντας 4-1 τον Παμβαγιακό και συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έχοντας ως «συγκάτοικο» την Θήβα σε ένα πρωτάθλημα που όπως δείχνουν τα πράγματα θα είναι για τους δυο…
Περιγραφή – Ρεπορτάζ: Γιώργος Δρίτσας – Βαγγέλης Μακρής
Μπέκα με… διαφορά
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ο Μπέκα λοιπόν ήταν αυτός που έκανε τη μεγάλη διαφορά στα Βάγια και έδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι παίκτης ανώτερης κατηγορίας και σίγουρα μια καλή «πολυτέλεια» για την ομάδα του Αμβρυσσέα. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός του Αμβρυσσέα ήταν όλα τα… λεφτά πετυχαίνοντας συν τοις άλλοις και το προσωπικό του χατ τρικ.
Η κριτική
Από κει και πέρα οι πρωτοπόροι και φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα δείχνοντας διαφορά ποιότητας σε όλους τους τομείς και δίκαια έφθασαν σε αυτή την εντυπωσιακή νίκη που ίσως και να μην την περίμεναν εν αρχή λόγω της σκληρής έδρας των αντιπάλων. Απλά όμως σε ορισμένα σημεία αυτή τη διαφορά ποιότητας και την ανωτερότητα που έχουν οι παίκτες του Αμβρυσσέα δεν την συνδυάζουν με την κατάλληλη ωριμότητα για να μπορούν να τα κάνουν όλα πιο εύκολα και αυτό φάνηκε στο πρώτο μέρος. Ίσως αυτή η υπερβολική σιγουριά που έχουν να μην τους κάνει και καλό. Και αυτό αποδείχθηκε στο β’ μέρος όπου οι πρωτοπόροι έβαλαν μέσα και την ωριμότητα που τους έλειπε και έτσι έφθασαν γρήγορα και απλά στην τελική επικράτηση.
Χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε την μεγάλη και δίκαιη νίκη του Αμβρυσσέα να πούμε ότι ο Παμβαγιακός ίσως να αδικείται εν μέρει από την έκταση που πήρε το σκορ και όχι φυσικά από την ήττα. Οι γηπεδούχοι σε αρκετό διάστημα του αγώνα εξέπληξαν με την απόδοσή τους και έδειχναν καθαρά ομάδα που μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Ο Γιώργος Αγγέλου φαίνεται ότι έχει κάνει εκπληκτική δουλειά και οι… καρποί αρχίζουν να φαίνονται. Η ομάδα των Βαγίων και καλό ποδόσφαιρο έπαιξε και συνδύασε αυτό με το πάθος και τη δύναμη ενώ έδειξε ότι διαθέτει και ποιότητα ταλαντούχων παικτών. Λίγο πείρα ακόμα και όλα θα τους πάνε κατ’ ευχήν αρκεί να έχουν επιμονή και υπομονή.
Ο αγώνας
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και αποφασιστικά στο παιχνίδι δίνοντας την εντύπωση ότι θα καθάριζαν γρήγορα το παιχνίδι. Μόλις στο 4* Ο Χρήστος Πλακίδας έφυγε από αριστερά και από πλάγια έξω από την περιοχή έκανε τη σέντρα ασίστ στον Μπέκα που από πολύ κοντά με έξυπνο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ντελή κάνοντας το 0-1.
Στο 8* χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για τον Αμβρυσσέα να «τελειώσει» πριν αρχίσει το παιχνίδι. Ο Βλάχος έφυγε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και βρέθηκε φάτσα νε τον Ντελή αλλά το πλασέ που έκανε απέκρουσε με τα πόδια και με εντυπωσιακή προσπάθεια ο γκολκίπερ του Παμβαγιακού σε κόρνερ.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ο Παμβαγιακός σιγά σιγά ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 37* έφθασε στην ισοφάριση. Ο Λίφο ανατράπηκε καθαρά μέσα στην περιοχή από τον Κώτσου. Από τα 11 βήματα ο Τσοπανέλης (φώτο πάνω) ήταν εύστοχος στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Δημητρά ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Ένα λεπτό πριν την εκπνοή του α’ μέρους οι φιλοξενούμενοι πήραν και πάλι προβάδισμα. Στο 44* ο Μπέκα από τα αριστερά έκανε τη σέντρα, ο Μάριος Πλακίδας με κεφαλιά τροφοδότησε τον αδελφό του Χρήστο και αυτός με νέα κεφαλιά από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-2.
Στην επανάληψη ο Μπέκα συνέχισε το δικό του σόου. Στο 63* ο Μάριος Πλακίδας σε θέση βολής έκανε το σουτ, ο Ντελής με υπερπροσπάθεια απέκρουσε προσωρινά και ο επερχόμενος Μπέκα με πλασέ έστειλε και πάλι τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-3.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Με την επίτευξη του γκολ από τους φιλοξενούμενους, οι γηπεδούχοι πέτυχαν γκολ με τον Τσοπανέλη αλλά εδώ θα σταθούμε και να τονίσουμε ότι όλοι πλέον θα πρέπει να ξέρουν τουλάχιστον τους βασικούς κανόνες ποδοσφαίρου και να μην διαμαρτύρονται άδικα αλλά και οι ποδοσφαιριστές να μην προσπαθούν να κάνουν κάτι τέτοιο. Τι έγινε λοιπόν;
Με το που έβαλε γκολ ο Αμβρυσσέας όλοι οι παίκτες ακόμα και ο γκολκίπερ Δημητράς έτρεξαν να πανηγυρίσουν προς την κερκίδα και προς την πλευρά των οπαδών τους και προς το ύψος της περιοχής των γηπεδούχων. Τότε οι του Παμβαγιακού έκαναν άμεσα τη σέντρα και ο Τσοπανέλης ανενόχλητος μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα νομίζοντας ότι έχει βάλει πλέον γκολ. Ο κανονισμός είναι σαφής και θα πρέπει όλοι να τον γνωρίζουν. Όταν πρόκειται να γίνει σέντρα από γκολ θα πρέπει η αντίπαλη ομάδα να βρίσκεται πίσω από τη σέντρα παρατεταγμένη. Όλη η ομάδα ή όσοι τουλάχιστον αγωνίζονται. Αν και εφ’ όσον δεν βρίσκονται και θέλουν να πανηγυρίζουν ακόμα τότε ο διαιτητής θα πρέπει να τους συνετίσει δείχνοντας και τις ανάλογες κίτρινες. Το λάθος του Φάνη Φλώτσιου ήταν που ίσως δεν σφύριξε για να σταματήσει ο Τσοπανέλης και να τελειώσει εκεί τη φάση που έγινε… Αυτά προς αποκατάσταση των διαμαρτυρόμενων.
Στο 72* και πάλι ο Μπέκα με απ’ ευθείας κτύπημα φάουλ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-4 και πετυχαίνοντας το δικό του προσωπικό χατ τρικ που το άξιζε.
Οι διακριθέντες
Με διαφορά ο Μπέκα πάιρνει τον τίτλο του MVP της συνάντησης. Πάντως όσοι αγωνίστηκαν και από τις δυο ομάδες έδωσαν ότι καλύτερο διέθεταν. Κορυφαίοι των γηπεδούχων οι Τσοπανέλης, Λίφο, Γαλάνης, Κοτσίφης και των φιλοξενουμένων οι Μάριος Πλακίδας, Βλάχος, Κώτσου και Αβράμπος.
Η διαιτησία
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ο Φάνης Φλώτσιος είναι δεδομένο ότι πάντα μπαίνει στην ψυχολογία τέτοιων αγώνων. Με την εμπειρία του το έδειξε και στα Βάγια. Στη φάση που προαναφέραμε ίσως και ο ίδιος να πίστεψε ότι οι παίκτες των Βαγίων έκαναν την δική τους «πλακίτσα». Αν το έπαιρνε αλλιώς ίσως ο Τσοπανέλης να έπαιρνε την άγουσα για τα αποδυτήρια με μια δεύτερη κίτρινη… Πολύ καλά στάθηκαν Γιάνννης Φλώτσιος και Κατσιφής.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Παμβαγιακός (Γιώργος Αγγέλου): Ντελής, Ζωγράφος, Γαλάνης, Τζώνης, Χαρακόπος Δ., Κοτσίφης, Σταμέλος (80* Τσέλιος), Τσέλλος (88* Κόλλιας), Λίφο, Τσοπανέλης, Βασιλάκης.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Αμβρυσσέας (Δημήτρης Πούλος): Δημητράς, Καλύβας (78* Βασιλείου Γ.), Μπότσης, Αβράμπος, Κώτσου, Πλακίδας Μ., Μπαλντάς (82* Παντίσκας), Τζίκας, Μπέκα, Πλακίδας Χ. (53* λ.τ. Τσούρας).
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAΤη δική τους «μάχη» έδωσαν απ’ο τον πάγκο Γιώργος Αγγέλου και Δημήτρης Πούλος
OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟ παρατηρητής αγώνα και γραμματέας της ΕΠΣΒ Κώστας Νίκας με τον Σπύρο Σακάτη και τους ρεπόρτερ Γιώργο Δρίτσα και Βαγγέλη Μακρή
OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟι σκόρερς Σπύρος Τσοπανέλης και Χρήστος Πλακίδας
OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕυχαριστημένοι στα μέγιστα Ηλίας Καβαλαγιός και Τάκης Δημάκας από τη νίκη και την εμφάνιση
OLYMPUS DIGITAL CAMERAΦίλοι οι Ηλίας Αβράμπος και Σπύρος Τσοπανέλης
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA